Toscana

Wellicht de meest bezochte regio door ons Nederlanders. Vraag iemand aan je “waar ga je heen?” Italie! Toscane?

Nu heeft dit land toevallig veel meer te bieden dan de Toscane zoals je op deze of andere sites hebt vernomen.

Een deel van deze regio hebben we reeds bezocht, de uitkomst ervan kan je nalezen op de midden pagina.

Hieronder nu de bestemmingen in deze regio tijdens onze vakantie van 2018. Een kort bezoek in dit geval omdat we eerst al Piemonte en Liguria hebben bezocht.

Ook hebben we Fosdinovo bezocht dat ook in de Toscane ligt maar zo dicht bij andere bestemmingen van Liguria zodat deze bestemming ook op de Liguria pagina terug te vinden is.

De volgende bestemmingen bevinden zich in het noorden van Toscane, boven Lucca.

Frabbriche di Vallico

De SP 37 loopt langs een mooie kloof en gaat door enkele onverlichte tunnels. Na 5 km is rechts een oud bruggetje met daarbij een oude molen uit 1429. De molen, althans de gebouwtjes zijn nu in gebruik voor mensen die de kloof in willen. 2 km verder is de eindbestemming. Ook hier een oude brug met mooi bouwwerk. En vergeet niet de kijken naar een mini kapel annex fonteintje uitgehakt in een rots.

Bagnone

Aan de hand van info en foto’s hadden we er ons veel van voorgesteld maar alleen de Ponte Vecchio met de daarbij gelegen huizen is leuk. Voor de rest? Ben je in de buurt oké maar er speciaal heen gaan, nee!

Castelnuovo Garfagna

Wederom een teleurstelling behalve Ponte Pietra en het kasteel, althans iets dat lijkt op, zijn leuk om te zien. Als je in de buurt bent ga dan maar ik zou er geen omweg voor maken. Er zijn veel meer mooiere bestemmingen.

Barga

Staat op de lijst van lands mooiste, maar helaas wat een teleurstelling. Uiteraard zijn er wat leuke dingen zoals op de foto’s te zien maar ook hier geldt, onderweg oké maar rij er niet extra heen. Hoe komen ze aan deze notering op de lijst der lijsten?

Borgo Mozzano

De volgende bestemming ligt officieel in dit dorp maar ligt er toch buiten, snap je? Maar goed, neem de SP 12 en je komt automatisch langs de duivelsbrug, Diavolo. De juiste naam is Ponte de Maddalena en is een heel apart bouwwerk zoals hieronder te zien. Ook dit maakt deel uit van Bagni di Lucca.

Fornoli

Eigenlijk ligt het buiten dit plaatsje, de Ponte della Cantene. Een mooi staaltje bouwkunst uit de 19e eeuw.

Ga over de SP 12 en je komt erlangs. Het is 3 km verder dan de duivelsbrug. Dit valt ook onder Bagni di Lucca.

Ponte A Serraglio

Een van de 25 dorpjes die deel uitmaken van Bagni di Lucca.

Dorp op zich heeft niets om het lijf maar het is mooi gelegen zoals te zien. Ook langs de SP 12.

Verder zijn verderop stroomafwaarts nog enkele torens te ontdekken, onderdeel geweest van? Samen met een hangbrug.

Lucchio

Het is een van die dorpen die tegen de rotsen geplakt lijkt. Met on top de resten van een kasteel. Het dorpje zelf en ook de ruïne zijn niet erg interessant. Maar het is mooi om van onderaf maar ook vanaf de zijkant te zien hoe het erbij ligt.

Ook de fontein uit 1605 mag er zijn zoals op de linker foto te zien is. Dit dorp behoort ook nog bij Bagni di Lucca.

Fosdinovo

Een enorm kasteel trekt de aandacht als je bijvoorbeeld in Zarzana bent. Het dorp is aardig om even doorheen te lopen.